Search
  • daniella kolber

An endless search for the beautiful and the unusual

Updated: Dec 21, 2020

To create a house that would allow guests to enjoy being outside throughout the day we needed to filter the overwhelming intensity of the climate by providing shade and protection from the elements. And although the house needed to accommodate a large number of guests we didn’t want to dominate the landscape with oversized volumes. Inspired by the humble complexity of the traditional island vernacular we reduced the architecture to 2 small traditionally whitewashed volumes and a third of stone dug from the site, built around a large ‘courtyard’ living area which is covered by an expansive but lightweight chestnut pergola. This courtyard becomes the focal point of the house, seamlessly connected to the living room and kitchen volumes, and looking over the pool and gardens beyond. Beneath the pool garden is the private bedrooms, separated for privacy and quietly enjoying the uninterrupted view over the lower garden to the sea. Their separation further reduces the overall impact of the house and cleanly divides social and private space.

- K Studio






620 views0 comments

Recent Posts

See All